tisdag 3 september 2013

Rocky Road Kladdkaka

Rocky Road kladdkaka


Ingredienser:

Kladdkaka
6dl strösocker
3dl vetemjöl
8msk kakao
2 nypor salt
250g smör
4 ägg

Glasyr
1½ dl strösocker
1½ dl grädde
1½ msk kakao
1½ msk ljus sirap
4 msk smör

Garnering
1-1½ dl Minimarshmallows
Ca 110g Dumlekolor  (½ påse, ca 12-14 st)
Ca ½ dl jordnötter
Ca ½ dl cashewnötter

Gör så här :
Sätt ugnen på 175grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner det i de torra ingredienserna.
Tillsätt sist äggen, ett i taget och rör ihop. Klä en rund springform på 24cm med bakplåtspapper.
Pensla gärna formen med lite smör eller olja så fäster bakplåtspappret bättre.
Fyll formen med smeten och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30-40 min.
Den ska vara något kladdig i mitten. Låt svalna i kylskåp.
Glasyr:
Mät upp alla ingredienserna, förutom smöret, i en kastrull, och låt koka i ca 20 min.
Ta av kastrullen från spisen och och rör ner smöret tills det blir en blank yta.
Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med minimarshmallows,
dumlekolor, jordnötter och cashewnötter.
Ställ in kladdkakan i kylen och låt den stelna helt innan du tar ur den ur springformen.
Lägg upp den på ett fint fat och servera med lite vaniljglass till .



2 kommentarer:

  1. Tack detsamma :) Men oj vad duktig du är!! Riktiga konstverk och kladdkakan på bilden ser ju helt underbart god ut.

    Kikar snart in igen

    Kram, Madame Edith

    SvaraRadera